Szakértelemmel az egészségtől ragyogó, gyönyörű bőrért!

Hajproblémák, hajhullás

A fejbőr megbetegedései gyakran járnak helyi gyulladással, amelyek kellemetlenségeket, viszketést és hajhullást okozhatnak. Ilyen megbetegedés például a korpásodás, a pikkelysömör, az ekcéma, valamint a gombás fertőzések. Bőrgyógyászati kezelésekkel azonban helyreállítható a fejbőr állapota, így hajunk ismét ragyogó koronája lehet önbizalmunknak.

Mi okozza a haj korpásodását?

 

A száraz korpa a bőr szárazságával van összefüggésben, ősszel és télen gyakrabban szenvedhetünk tőle a száraz levegőnek köszönhetően.
Gyakoribb azonban a zsíros korpa (szeborrea), amelyet a fokozott faggyútermelésnek köszönhetően elszaporodó mikróbák váltanak ki. Ezek a gombák és baktériumok irritációt és gyulladást okoznak a fejbőrön, valamint fokozott hámleválást és viszketést idéznek elő, amely nem csak esztétikailag zavaró, hanem gyakran fájdalommal is jár. Súlyosabb esetekben előidézhet pikkelysömört is az arra hajlamosaknál.Mit tegyünk a fejbőr gombás megbetegedése esetén?

 

Az emberről emberre terjedő fertőzések nem váltanak ki komoly tüneteket, ilyenkor a gyulladás minimális, apró hámlást vehetünk észre. A gyenge immunválasz miatt azonban nem jellemző a spontán gyógyulás, így a tüneteket kezelni kell.
Az állatról emberre terjedő fertőzések azonban hevesebb immunreakciót váltanak ki bennünk, melyek gyulladt plakkokként, gennyes hólyagok és csomók formájában jelentkeznek. Ennek következményeként jelentős és maradandó hajvesztés is kialakulhat, ezért célszerű a tünetek jelentkezésekor mihamarabb bőrgyógyászhoz fordulni.Mik lehetnek a hajhullás okai?

  • stressz
  • hormonális tényezők
  • helytelen táplálkozás, drasztikus fogyás
  • vashiányos vérszegénység
  • pajzsmirigy betegségek

Keressen minket bizalommal!

Telefon: +36 20 502 3902
1027 Budapest, Királyfürdő utca 4.

 
Kapcsolat

Miért válassza a Decor-Dermet?

Tapasztalat

A több évtizedes tapasztalat az általános és az esztétikai bőrgyógyászat területén.

Szaktudás

Minden kezelésünket a szakmai körökben is elismert bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, Dr. Hussein Ahed végzi.

Egyénre szabott kezelések

Az alkalmazott technológiák komoly orvosi szaktudást igényelnek, csak így érhető el, hogy egyénre szabott kezelésekből a maximumot hozhassuk ki.

Modern feszerelés

Rendelőnkben olyan modern, digitális eszközt használunk, amely többszörös nagyítást tesz lehetővé szemben a hagyományos, kézi dermatoszkóppal.