Szakértelemmel az egészségtől ragyogó, gyönyörű bőrért!

Bakteriális, vírusos, gombás bőrbetegségek

Mindennapjaink során számtalanszor találkozunk baktériumokkal, vírusokkal és más kórokozókkal, azonban bőrünk és immunrendszerünk pajzsként véd minket ezen megbetegedésektől. Abban az esetben viszont, ha szervezetünk legyengül, könnyedén jelentkezhet testünk bármely részén bőrünket érintő fertőzés.

Milyen problémákat okozhatnak a bakteriális, gombás és vírusos bőrbetegségek?

 

Baktérium okozta bőrbetegségek közé tartozik az orbánc, az ótvar, a szőrtüszőgyulladás és a tályog. Ilyen jellegű fertőzésről általában gennyes, gyulladt kiütések, hólyagok árulkodnak, melyeket leggyakrabban a Staphylococcus és a Streptococcus baktériumok okoznak. Kezelésük helyileg, antibiotikumos készítményekkel rendkívül hatásos, de fontos kivizsgálni, hogy nincs-e fertőzés a szervezet más részén.A vírusos bőrbetegségek igen sokfélék, leggyakrabban szemölcsökkel, övsömörrel, herpesszel, bárányhimlővel és mononukleózissal találkozni, melyek általában lázzal és különböző kiütésekkel, bőrelváltozásokkal járnak. A kezeléshez minden esetben javasolt orvosi vizsgálat és diagnózis.Gombás fertőzések közé tartozik a körömgomba, a bőr felületes fertőzései, testhajlati gombásodás. Jellemzően hámló foltok, gyakran viszketés árulkodik jelenlétükről. Kezelésük helyileg vagy belsőleg, szájon át alkalmazott gyógyszerekkel lehetséges, valamint fontos a kialakulásukhoz kedvező körülmények kordában tartása is.Mit tehetünk a bőrbetegség után fellépő hegesedés ellen?

Gyakran előfordul, hogy a bőrbetegségek gyógyulás során hegeket hagynak maguk után, amely esztétikailag zavaró lehet. Ilyen esetben segítségünkre lehet a komplex IPL+RF kezelés, ugyanis a villanófény és a rádiófrekvencia együttes használata segít korrigálni és halványítani ezeket a bőrelváltozásokat.


Keressen minket bizalommal!

Telefon: +36 20 502 3902
1027 Budapest, Királyfürdő utca 4.

 
Kapcsolat

Miért válassza a Decor-Dermet?

Tapasztalat

A több évtizedes tapasztalat az általános és az esztétikai bőrgyógyászat területén.

Szaktudás

Minden kezelésünket a szakmai körökben is elismert bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, Dr. Hussein Ahed végzi.

Egyénre szabott kezelések

Az alkalmazott technológiák komoly orvosi szaktudást igényelnek, csak így érhető el, hogy egyénre szabott kezelésekből a maximumot hozhassuk ki.

Modern feszerelés

Rendelőnkben olyan modern, digitális eszközt használunk, amely többszörös nagyítást tesz lehetővé szemben a hagyományos, kézi dermatoszkóppal.