Szakértelemmel az egészségtől ragyogó, gyönyörű bőrért!

Mi az a keratózis?

A keratózis (keratosis) az elszarusodással járó bőrelváltozások egy gyűjtőneve. Különbséget teszünk szeborreás keratózis és aktinikus keratózis között.

Aktinikus keratózis

Az aktinikus keratózis (keratosis solaris) a hámsejtek reakciója a fokozott UV sugárzásra. A napfény okozta keratózis tulajdonképpen egy rákmegelőző állapot, mely a hámréteg túlszaporodásáról és elvastagodásáról ismerhető fel. Az aktinikus keratózis kezelésének elhagyása a bőr elrákosodásával is járhat, ezért érdemes fokozattan odafigyelni annak tüneteire, a pikkelyes, hámló, elszíneződő, megvastagodó bőrelváltozásokra.

Keratózis

Szeborreás keratózis

A szeborreás keratózis (keratosis seborrhoica), közismert nevén időskori szemölcsök esetében a hámsejtek jóindulatú bőrelváltozásáról beszélünk. Felismerhető tünetei a barna/sárgásbarna színű, kerek vagy ovális, szemölcs formájában megjelenő megvastagodások.

A bőrelváltozás egy veszélytelen formájáról beszélünk, gyakran fellépő bőrizgalom, hámlás, viszketés,és esztétikai szempontok mégis indokolhatják annak eltávolítását.

Ha bármilyen elváltozást vesz észre bőrén, forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz!

Bejelentkezés

Hogyan kezeljük a keratózist?


A keratózisokat többféle eljárással is kezelhetjük. A kezelés pontos menetét a szakorvosi konzultációt követően alakítjuk ki.

  • Kiroterápia: A kryoterápia során az elváltozás folyékony nitrogénnel történő lefagyasztása történik, melynek következtében a károsodott bőr leesik, majd helyén új bőr keletkezik.
  • Elektrokauter: A rádiófrekvenciás kezelés során kíméletesen roncsolható az elváltozás, a vágás precízen elvégezhető. Ennek köszönhetően kevés vérzéssel jár és a gyógyulási idő is gyorsabb.
  • Lézeres kezelés: Lézeres kezelés esetén lézer segítségével történik a keratózis eltávolítása.

Keressen minket bizalommal!

Telefon: +36 20 502 3902
1027 Budapest, Királyfürdő utca 4.

 
Kapcsolat

Miért válassza a Decor-Dermet?

Tapasztalat

A több évtizedes tapasztalat az általános és az esztétikai bőrgyógyászat területén.

Szaktudás

Minden kezelésünket a szakmai körökben is elismert bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, Dr. Hussein Ahed végzi.

Egyénre szabott kezelések

Az alkalmazott technológiák komoly orvosi szaktudást igényelnek, csak így érhető el, hogy egyénre szabott kezelésekből a maximumot hozhassuk ki.

Modern feszerelés

Rendelőnkben olyan modern, digitális eszközt használunk, amely többszörös nagyítást tesz lehetővé szemben a hagyományos, kézi dermatoszkóppal.