Szakértelemmel az egészségtől ragyogó, gyönyörű bőrért!

Mi a fibroma?

A fibroma egy jóindulatú sejtburjánzás a bőrön, mely nem jelent komoly egészségügyi problémát, csupán esztétikailag lehet zavaró. Jellemzően apró, bőrszínű vagy barnás növedék, tapintását illetően beszélhetünk kemény és lágy fibromáról (vadhús). Legtöbbször hajlatokban, vagy dörzsölésnek gyakran kitett bőrfelületeken jelenik meg, mint a hónalj-, mell-, nyak- és lágyéktájék.

A fibroma nem okoz fájdalmat, és nem hajlamos rákos elváltozásra, az ettől való félelem nem indokolt. Kellemetlenséget csak megcsavarodása, sérülése okozhat, ilyenkor kisebb gyulladással járhat. Gyakran irritálja ékszer vagy ruhadarab, ilyenkor érdemes szakorvossal eltávolíttatni.

Mi a fibroma?

Kinél jelentkeznek a fibromák?

Igen gyakori bőrkinövés, mindkét nemet egyaránt érintheti. Kialakulásának oka ismeretlen, a hajlam feltehetően örökölhető, többször fordul elő idősebb korban, elhízáskor vagy terhesség alatt.

Hogyan távolítható el a fibroma?

A fibroma kezelése nagyon egyszerű, rádiófrekvenciás (elektrokauter) készülékkel történik. A beavatkozás szükség esetén helyi érzéstelenítéssel zajlik, a bőrkinövés kíméletesen és gyorsan, nyom nélkül eltávolítható. A fibroma nem nőhet vissza a kezelés után, azonban az arra hajlamosaknál bármikor ismét előfordulhat a bőrön.

Keressen minket bizalommal!

Telefon: +36 20 502 3902
1027 Budapest, Királyfürdő utca 4.

 
Kapcsolat

Miért válassza a Decor-Dermet?

Tapasztalat

A több évtizedes tapasztalat az általános és az esztétikai bőrgyógyászat területén.

Szaktudás

Minden kezelésünket a szakmai körökben is elismert bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, Dr. Hussein Ahed végzi.

Egyénre szabott kezelések

Az alkalmazott technológiák komoly orvosi szaktudást igényelnek, csak így érhető el, hogy egyénre szabott kezelésekből a maximumot hozhassuk ki.

Modern feszerelés

Rendelőnkben olyan modern, digitális eszközt használunk, amely többszörös nagyítást tesz lehetővé szemben a hagyományos, kézi dermatoszkóppal.